Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به بخشنامه "دفاع از رساله دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی"، توضیحاتی را ارائه کرد.

جواد علمایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بخشنامه "دفاع از رساله دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی"، تأکید کرد: مقطع دکتری، یک دوره  آموزشی  و پژوهش‌ بوده و یکی از مهم‌ترین ارکان آن نگارش مقاله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نه چاپ مقاله، بلکه پذیرش مقاله در مجلات را ملاک "جلسه پیش دفاع" قرار داده‌ایم، گفت: چاپ مقاله ممکن است یک سال طول بکشد، اما در مورد پذیرش، مجلات حداکثر ظرف سه ماه جواب اولیه را می‌دهند. در این مرحله مقاله نیازمند REVISE یا اصلاح است که بعد از اصلاح از سوی پژوهشگر، مقاله حداکثر ظرف ۶ ماه پذیرش می‌گیرد.

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: بعد از اخذ پذیرش در مجله، دانشجو می‌تواند در "جلسه پیش دفاع" شرکت کند که بعد از این جلسه دانشجو، لازم است تا ۳ نیم‌سال پس از چاپ مقاله پذیرش شده از پایان‌نامه خود دفاع کند و در این مدت ملزم به پرداخت شهریه نیست؛ بدیهی است در صورت عدم احراز شرایط دفاع نهایی، دانشجو باید در نیمسال‌های بعدی (تا سقف سنوات مجاز) نسبت به ثبت‌نام و پرداخت شهریه اقدام کند.

علمایی خاطرنشان کرد: زمانی که دانشجو به خروجی کارش می‌رسد، باید سریع نتایج کارش را به یک مجله معتبر ارسال و پس از آن منتشر کند. تا زمانی که مجله به دانشجو جواب بدهد، دانشجو فرصت دارد پایان‌نامه‌اش را بنویسد.

وی یادآور شد: بدیهی است که دانشجو باید برای مقاله‌اش مقدمه، روش کار و ... بنویسد و چنان‌چه به نتایج کار خود اعم از نرم‌افزاری یا آزمایشگاهی دست پیدا کرد، این نتایج را به مجله بفرستد. این‌ها مواد کار دانشجو است و بعد از این است که دانشجو تازه باید نگارش پایان‌نامه خود را آغاز کند.

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: موضوع داشتن مقاله برای دانشجویان مقطع دکتری از الزامات وزارت علوم هست و دانشجویان ورودی قدیم هم این الزام را داشته‌اند. دانشجویان قدیم در مقطع دکتری، دو مقاله (یکی را در زمان تسویه) تحویل می‌دادند و اگر می‌خواستند نمره بیشتری بیاورند، باید مقاله سوم را هم تحویل می‌دادند. در حال حاضر تعداد مقالات الزامی برای دانشجویان دکتری جهت پیش دفاع به یک مقاله کاهش پیدا کرده و دیگر دانشجو پس از دفاع جهت تسویه معطل مقاله نمی‌ماند.

علمایی در مورد دانشجویانی که آماده دفاع هستند، اظهار کرد: ما گفتیم اگر کسی نسبت به ارسال مقاله برای مجلات خارجی اقدام کرده، اگر تا آخر فروردین هم پذیرش بگیرد، می‌تواند از رساله خود دفاع کند. بنابراین برای کسانی که تاکنون اقدامی در راستای چاپ مقاله انجام داده باشند، امکان دفاع فراهم است. اگرهم کسی تاکنون نه مقاله نوشته و نه برای چاپ آن اقدامی کرده، فرقی با دانشجوی ورودی جدید ندارد. در مورد حساب شدن سنوات برای دانشجو هم این نکته باید مورد نظر باشد که دانشجو در نهایت باید مقاله‌اش را ارائه کند و این از الزامات دوره دکتری است.

وی سپس به مقایسه بخشنامه جدید و قبلی پرداخت و تشریح کرد: موظفی چاپ مقاله در بخشنامه جدید نسبت به بخشنامه قبلی نه تنها سخت‌تر نشده، بلکه آسان‌تر نیز شده است؛ به طوری که در برخی مواقع دانشجو می‌تواند با پذیرش یا چاپ فقط یک مقاله Q۱  از رساله خود دفاع کند. در واقع در این بخشنامه برای مقالات چاپ شده در نشریات با اعتبار بالاتر، ارزش‌گذاری بیشتری لحاظ شده است.

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در این بخشنامه دانشجویان برای دفاع می‌توانند علاوه بر مقاله، دستاوردهای دیگری نظیر ثبت پتنت ملی یا بین‌المللی، تولید محصول دانش‌بنیان منجر به تجاری‌سازی یا چاپ کتاب حاصل از رساله خود را ارائه کنند. همچنین جهت اعتبار بخشیدن به نشریات دانشگاه آزاد اسلامی، باید یک مقاله در این نشریات نیز چاپ کنند. مهمترین تفاوت بخشنامه جدید با بخشنامه قبلی، اجباری شدن فرآیند پیش دفاع است که به صورت متمرکز خواهد بود و با هدف افزایش آمادگی دانشجو برای دفاع نهایی و جدیت نظارت کیفی بر فرآیندهای پژوهشی اجرای رساله تا دفاع اجرا می‌شود.

وی در پایان گفت: دانشجویان نباید نگران فاصله زمانی بین اخذ پذیرش تا چاپ مقاله باشند. در مواردی که مقاله پذیرفته شده DOI  دریافت کند و به صورت قابل رؤیت ( online visible) در سایت نشریه بارگذاری شده باشد، در حکم مقاله چاپ شده تلقی خواهد شد (چراکه واقفیم در برخی مواقع تا زمان دریافت شماره صفحه و شماره مجلد یا در واقع چاپ نهایی پس از دریافت پذیرش ممکن است چندین ماه طول بکشد).

به گزارش ایسنا، جمعی از دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد از طریق امضای نامه‌ای دیجیتالی خطاب به دکتر محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از بخشنامه "دفاع از رساله دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی" انتقاد کرده و با اشاره به زمان‌بر بودن فرآیند پذیرش و چاپ مقالات، نسبت به افزایش سنوات و لزوم پرداخت شهریه ابراز نگرانی کرده بودند. خواسته اصلی این دانشجویان این بود که بخشنامه فوق در مورد دانشجویان ورودی قدیم اجرا نشود تا آن‌ها بتوانند مطابق با بخشنامه‌های قبلی تحصیلات خود را به پایان برسانند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامي جلسه دفاع پایان نامه رساله دکتری مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت شهریه معاون علوم چاپ مقاله پیش دفاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۹۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران از جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات از محل تبصره ۱۶ برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این دانشگاه خبر داد. - اخبار استانها -

رضا لحمیان در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در آمل با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی مازندران همگام با سیاست‌گذاری کشور به عنوان یک دانشگاه مهارتی انجام وظیفه می‌کند، اظهار داشت: این دانشگاه بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "دانشجوی فارغ‌التحصیلی داشته باشیم و نتوانیم برای وی شغلی فراهم کنیم این ایراد کار در آموزش عالی ما است." اولویت کار را بر تدوین اشتغال دانشجویان مورد پذیرش خود قرار دارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 6 هزار و 500 پذیرش دانشجو با تضمین اشتغال در سراسر کشور داشتیم که دانشگاه علمی کاربردی فذا 350 دانشجو با تضمین اشتغال پذیرش داشته است، افزود: از دانشگاه علمی کاربردی مازندران استقبال خوبی شده به طوری‌که  رشد 35 درصدی در جذب دانشجو را داشتیم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران دغدغه اصلی امروز خانواده‌های دانشجو را در زمینه اشتغال و تضمین آن مطرح کرد و گفت: این دانشگاه یک درصد بیشتری را نسبت به سایر دانشگاه‌ها در مقاطع کاردانی و کارشناسی جذب نشان می‌دهد. 

لحمیان با تاکید بر اینکه مازندران در سال گذشته از تبصره 16 موفق به جذب 40 میلیارد تومان برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان با سود چهار درصدی شده است، بیان کرد: این استان با دریافت این تسهیلات موفق به کسب رتبه اول نسبت به سایر دانشگاه‌های مازندران شد.

وی ادامه داد: برای خوشه‌های فناور و مراکز رشد دانشگاه علمی کاربردی و تفاهم‌نامه‌ای بین پارک فناوری بالغ بر 14 میلیارد تومان تسهیلات اخذ شده است که به ازای هر دانشجو 150 میلیون تومان با یک شغل جدیدی به همراه بیمه تامین اجتماعی بوده است.

این مسئول با اشاره به اینکه در سال‌جاری در صورت اضافه شدن مرکزی به مراکز استان باید حتما از همان ابتدا شرایط تضمین اشتغال را برای دانشجویان  فراهم کند، یادآور شد: در استان مازندران طبق سیاست‌های آمایش آموزش عالی باید محدودیت مراکز  داشته باشیم که امسال دو مرکز شرکت صنایع ماشین بشل و شرکت صنعتی نکا فولاد ماشین دوره‌های خود را مهرماه سال گذشته با پذیرش تضمین اشتغال شروع کردند.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم امسال بتوانیم این ظرفیت‌ها را حتما با اولویت تضمین اشتغال ادامه دهیم، اظهار داشت: در شرکت فذا و دانشگاه فرهنگ و هنر آمل در بحث هنری نقطه عطفی خواهد بود.

لحمیان با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی مازندران تنها دانشگاه زیر مجموعه وزارت علوم است که در کارگروه اشتغال عضویت دارد و در جلسات کارگروه اشتغال استانداری حضور دارد خاطرنشان کرد: مرکزی در بحث اولویت اشتغال اگر نتواند در هر رشته‌ای شغلی ایجاد کند اصلا به وجود نمی‌آید و در پایش حذف می‌شود و ایجاد هر رشته جدیدی باید پیوست ایجاد اشتغال داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمربند انسانی معترضان آمریکایی برای دفاع از غزه/«ما آزاد نیستیم!»
  • دانشگاه آزاد خمینی‌شهر سهم بسزایی در تربیت روانشناس دارد
  • بازداشت بیش از ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه یو سی ال‌ ای
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند
  • جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول